06-27445313 mail@merelvandorp.nl

Lichtvoetig waar het kan, serieus als het nodig is. Als dagvoorzitter, presentator of moderator zorg ik voor een sfeer waarin deelnemers vragen durven te stellen, zich betrokken voelen, met aandacht luisteren en op tijd tevreden en geïnspireerd huiswaarts keren (of hun scherm afsluiten). Met veel plezier leid ik een paneldiscussie op het podium, in gesprek met de zaal. Ik zorg voor verdieping in interactie met de congresdeelnemers en altijd vanuit oprechte interesse in wat het publiek wil weten. Ik vraag door, ook als het spannend wordt, en spring in wanneer de sfeer zwaar dreigt te worden. Vanaf de wens om een congres te organiseren, ben ik betrokken. Ik denk mee over de balans in het programma, over de inhoud en sprekers en zet mijn netwerk in waar nodig. Samen zorgen we voor een bijeenkomst of uitzending met impact.

Voor 113 Zelfmoordpreventie dacht ik mee over het programma van de online bijeenkomst over hoe suïcide(pogingen terug te dringen en presenteerde de avond met mijn tafelheer Albert Verlinde.

Organisatie: MEDonline.

Tijdens Overgewicht.TV bevroeg ik als presentator kinderarts Erica van den Akker en internist-endocrinoloog Liesbeth van Rossum over overgewicht en obesitas. Voorafgaand ging ik op reportage bij Floor van der Steen. Organisatie: MEDonline en Studio Hoge Heren Productions.

Je loopt even vast op school of hebt het al een tijd moeilijk door de situatie thuis. Bij het Friesland College kunnen studenten dan laagdrempelig kort of langer ondersteuning krijgen. Ik interviewde de betrokkenen wat dit voor hen betekent.

Verder schreef ik de Methodiekbeschrijving School Als Werkplaats (SAW) met onderzoeker Janneke Metselaar en initiatiefnemer Liesbeth Buijs.

Organisaties die mij vaker inzetten als presentator, moderator, debatleider, dagvoorzitter en/of spreker:

Hogeschool Windesheim
Zorg+Welzijn congressen
ZonMw
Centrum Consultatie Expertise
113 Suïcidepreventie
TNO
SCEM congressen

Merel van Dorp
06-27445313
mail@merelvandorp.nl